Friday, 24 December 2010

siapakah aku?

seharusnya masa depan difikirkan, dirancang, dibuat sendiri dengan penuh teliti dan rapi. hak sendiri, hak masing-masing, untuk memilih kehidupan. manusia bukan lah sebuah komputer yang perlu diprogramkan untuk memastikan ianya terus berfungsi baik. hak sendiri, bebas memikirkan perjalanan hidup bergantung kepada tahap pemikiran masing-masing. jika tinggi tahap maka tinggi la matlamat hidup dan sebaliknya. ya betul, pendapat, komen sangat diperlukan namun diri sendiri yang lebih berhak memberikan kata putus, bukannya orang lain. masa depan diri sendiri maka diri sendiri lah yang perlu memilih, melalui dan seterusnya menanggung, bukannya orang lain!

jadi apakah motifnya? sentiasa mengawasi kononnya mengambil berat haktuihhh!
  hey! you was young too! and you should understand me!

lebih baik berdiam diri daripada berkata-kata. sampai bila? hak seseorang itu untuk membela diri adalah tidak terbatas sama sekali. jadi kenapa perlu duduk tertunduk mendengar leteran 'membina' daripada orang lain, orang yang tidak sepatutnya berbuat demikian. lihat lah cermin dan cerminlah diri kamu sedalam-dalamnya sebelum datang melutut di hadapan aku memberi nasihat. nasihat supaya aku menjadi lebih baik yang kononnya sekarang ini aku lah penjahat utama yang diburu di Malaysia. 

ahh. kata-kata tidak pernah cukup untuk mewakilkan hati dan perasaan yang tidak nampak dengan pandangan mata. aku yakin jika hati dan perasaan mampu untuk berkata-kata nescaya huru-hara lah kehidupan ini. mana tidaknya, bukan semua orang sangat sopan ketika berbicara tanpa beringat bahawa orang lain juga punya perasaan. berjaya dan sombong atau tidak berjaya dan sombong, tidak layak untuk berada di dalam masyarakat. 
hey hell better you go and live in Mars!



adamaya___




LIKE LA!:P

Wednesday, 22 December 2010


alhamdulillah aku bersyukur kepada-Mu Ya Allah kerana aku masih diberi peluang untuk bernafas sehingga umur ku mencecah 18 ini. haha. no more underage. no more u can't do this u can't do that and now i'm free HAHA!;p

iyolatuh. anyway thanx for all yang wish for my birthday. haha. aku taw ada yang was really excited to wait detik 12 mlm semata-mata nak wish especially my besties la and not forget to my sayang for the wish, entri and ___
this suprise!hehe thanx a lot sayang. delivered this morning on my birthday ouh so sweeeeeeeeet sayang!
thannnnnnnxxxxxxxxxxx mmmuahhhhh!

white oakley sunglasses! really like it!



and insyaAllah i'll make it earlier than 30;) amin

adamaya___



LIKE LA!:P

Monday, 20 December 2010

selamatjalantahun2010ouhmyworstyear:'(

masa untuk membuka buku baru, nafas baru, episod baru, lembaran baru ah lupakan saja kisah lalu, kisah sedih, kisah duka dan segala kekhilafan yang telah dilakukan. bukan semuanya kehendak tetapi itulah takdir. takdir yang mungkin menyedarkan kita agar tidak mudah lupa diri, sombong, angkuh dan semua perkara negatif yang mudah untuk hinggap di jasad yang lemah ini. yang pasti, segala yang berlaku ada hikmah tersendiri. terpulang kepada diri sendiri bagaimana untuk menerima dan menghadapi ujian-ujian itu dan juga menguji kematangan seseorang menghadapi situasi dan saat gentir itu. huh. mengeluh tidak cukup untuk menceritakan apa yang terpendam dihati, apakah perasaan, apakah derita, apakah difikaran setiap kali mengenang kisah itu. semua pandai dan mudah berkata-kata, 'jangan dilayan perasaan itu kelak hati makin gelisah'. kawan, rambut sama hitam tapi hati lain-lain. derita dirasai dan dapat dikongsi tetapi itu tidak cukup untuk merasakan sendiri apakah dihati. apakah yang dirasai. 

                                                   
                                                                                                                         adamaya___
LIKE LA!:P

Sunday, 31 October 2010

Saturday, 30 October 2010

THE MOST HATE  I HAVE TO DO


PACKING!
LIKE LA!:P
Dua orang sahabat karib sedang berjalan melintasi gurun pasir. Di tengah perjalanan, mereka bertengkar, dan salah seorang menampar temannya. Orang yang kena tampar, merasa sakit hati, tapi dengan tanpa berkata-kata, dia menulis di atas pasir :



HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENAMPAR PIPIKU.



Mereka terus berjalan, sampai menemukan sebuah oasis, dimana mereka memutuskan untuk mandi. Orang yang pipinya kena tampar dan terluka hatinya, cuba untuk berenang namun nyaris tenggelam, dan berhasil diselamatkan oleh sahabatnya. Ketika dia mulai sedar dan rasa takutnya sudah hilang, dia menulis di sebuah batu:



HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENYELAMATKAN NYAWAKU.



Orang yang menolong dan menampar sahabatnya, bertanya, “Kenapa setelah saya melukai hatimu, kau menulisnya di atas pasir, dan sekarang kamu menulis di batu?” Temannya sambil tersenyum menjawab, “Ketika seorang sahabat melukai kita, kita harus menulisnya di atas pasir agar angin maaf datang berhembus dan menghapus tulisan tersebut. Dan bila sesuatu yang luar biasa terjadi, sahabat membantu kita, kita harus memahatnya di atas batu hati kita, agar tidak akan hilang tertiup angin.”



Cerita di atas, bagaimanapun tentu saja lebih mudah dibaca dibanding untuk diterapkan. Begitu mudahnya kita memutuskan sebuah persahabatan ‘hanya’ karena sakit hati di atas perbuatan atau perkataan yang menurut kita keterlaluan hingga menyakiti hati kita. sakitnya hati lebih perkasa untuk merosakkan dibanding begitu banyak kebaikan untuk menjaga.







“Ya Allah, balaslah kebaikan siapapun yang telah diberikannya kepada kami dengan balasan yang jauh dari yang mereka bayangkan. 

Ya Allah, ampuni kesalahan-kesalahan saudara-saudara kami yang pernah menyakiti hati kami.

”Bukankah Rasulullah pernah berkata, “Tiga hal di antara akhlak ahli surga adalah memaafkan orang yang telah menganiayamu, memberi kepada orang yang mengharamkanmu, dan berbuat baik kepada orang yang berbuat buruk kepadamu”.



Saudara-saudaraku, mungkin aku pernah menyakiti hatimu dan kau tidak membalas, dan mungkin juga kau menyakiti hatiku karena aku pernah menyakitimu. Namun dengan izin-Nya aku berusaha memaafkanmu. Tapi yang aku takutkan kalian tidak mahu memaafkaku.

Sungguh, Saudara-saudaraku, dosa-dosaku kepada Tuhanku telah menghimpit kedua sisi tulang rusukku hingga menyesakkan dadaku.

Saudara-saudaraku, jika kalian tidak sanggup mendoakan aku agar aku ‘ada’ di hadapan-Nya, maka ikhlaskan segala kesalahan-kesalahanku. Tolong jangan kau tambahkan kehinaan pada diriku dengan mengadukan kepada Tuhan bahwa aku telah menyakiti hatimu.LIKE LA!:P

Thursday, 28 October 2010

mereka tanpa aku

antara wallpost dan entri yg buat hingus hijau pekat aku mengalir:'(

ye aku terharu nina:'(
n betol la.kaw seorang member yg awesome!


entri khas untukku
thanx a lot denne:'(
LIKE LA!:P

Wednesday, 27 October 2010

pabila malam tanpa bulan dan bintang:(

tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain
p/s:bukan la maksud aku jad tuh tempat mainmain mcm playground:p



mohd alief
gay aku


wafa syakira azmi
dia kata aku dah mcm abg dia

:(

aku nak hidup selamanya dgn mereka bolehkah?
kata nina,'when pigs can fly'.
mereka:(

damia faqhira saiful azly
khairunisa ahmad denney
dun worry aku ingt nama penuh korang:p

nur amanina rasid!

siti nur syahira safie

ainaa farhanah?? sorry:(

dato' paduka!
sory to say tp rmai2 mmber paan la yg aku plg TAK SEDIH nk tggl.ntah knapa.slalu bahan aku kot.haha:p

syakay,i'll miss u kodomo:(

bye2 fizzy!thanx for everything.jaga bento leklok.peace!

                                        dan tak lupa
adilin anuardi.i'll miss u too:'(


let bygone be bygone.buang yg keruh ambik yg jernih.apa yg terjadi disitulah hikmahnya tersembunyi.dan yg penting my life is not over...yet

AKU SAYANG KAMU SEMUA!
LIKE LA!:P
tidak perlu machine gun atau peluru berpandu utk menghadapi cabaran dihadapan sana. iringan doa dan sokongan drpd org disekeliling yg kononnya mampu utk bersama kita pd masa susah dan senang mungkin dapat menepis segala onak dan duri dengan mudah. siapa sangka, tidak menyangka, atau mmg sudah lama disangka seseorg itu akan tergolek dihadapan itu sebelum sempat langkah dibuka. kelakar bukan? namun inilah hakikat. siapa yg mampu menandingi kuasa maha agung. siapa yg mampu menukar rancangan-Nya. siapa mampu? jom kita berbalik kpd mereka. yg meghadapi. yg merasai. yg menderita.

mengonkong.dikonkong.terkonkong.

  • adakah semua keputusan lahir dari hati. tepat. muktamad. sedangkan jln yg dipilih tidak tahu kesudahannya. apakah dihadapan. apakah cabaran. apakah yg menanti. semua tidak mampu merungkai. akhirnya tergolek. tersungkur. menyesal. meraung. menangis. menjerit. segala perasaan menyesal keluar seolah-olah telah dipaksa oleh hati hitam lain untuk memilih jalan yg dipilih. the road not taken. semua orang berlumba-lumba utk meniru. mengikut. kononnya akan berjaya seperti org lain yg telah memilih jalan yg sama. satu rahsia hitam masih mengaburi mata semua. setiap insan memiliki kelebihan dan kemahiran yg berbeza. namun keupayaan diri-sendiri ternyata mengetahui segala-gala. alangkah bahagianya hidup jika semua organ dan deria mampu berkata-kata. memberi isyarat. adakah mereka mampu untuk melakukan. tanya sama otak. tanya sama akal. tanya sama fikiran. mampukah mereka. secara zahir. semua akan memandang hebat. 'ya, dia mampu melakukan'. ternyata sia-sia jika kita mendengar harapan orang asing jika deria berbisik, 'maafkan aku, aku tidak mampu'. 

              LIKE LA!:P

Tuesday, 26 October 2010

apelah nasib:(

                                        rukun iman ke-6:-
             
                                                   percaya kpd qada' dan qadar

dan inilah pengajaran yg aku perlu pelajari drpd apa yg aku lalui utk tahun ini. banyak mungkin yg trjadi kpd aku dan harus ku ingat

berjalan biar kedepan,bukan kebelakang!



LIKE LA!:P

Monday, 25 October 2010

dan aku menyesal:'(LIKE LA!:P

Tuesday, 19 October 2010

bismillahi tawakkal tu alallah
LIKE LA!:P

Monday, 18 October 2010

mom, i'm sorry!:(
LIKE LA!:P

Thursday, 14 October 2010

owhh kimatsu shiken ne!

mochiron la aku takot gedik kalau tanye 'apekah perasaan aku ketika ini?'.fuhhh esok final sempat lagi post entri ahhh suke ati aku la kan.tangan da cramp duk tulis2 kanji berkalikali dan tibatiba aku rase da mcm tulis tulisan pembunuh sosilawati owh sory la kalau racist sedikit.

takot ni sumpah!
LIKE LA!:P

Tuesday, 31 August 2010

Wednesday, 11 August 2010

salam ramadhan:)LIKE LA!:P

Tuesday, 6 April 2010

pressure+stress+bengang+urghhhh!!!!

sory la yer sbb blog aku ni mmg da lame thap cipan x update...huhu...nab da marah da 2...sbb aritu die da pesan..nk buat blog ni jgn hngat2 tahi ayam....yela2...sory...bkn ape...xde mase kot...aku kalau duk mngadap mnde ni...kne cari idea lgi..xtaw nk cter ape..haha...ambik mase kot...baik aku mngadap fb ker..ym ker...haha...msti tertnya2 nape tjuk post aku mcm 2...haha...sbb itulah yg aku sdg mrasai skrg ni...nape plak??alaa...biase laaa...khdupan kan..kalau xde mnde2 2...x sah laa...haha...mgkin stress blaja kot...adoii...btol2 stress laa...seyes aku ckp...SEMAKIN LAMA AKU ADE KAT CNI...SEMAKIN AKU STRESS!!!!!!!!!....nape lak???ntah laa...ssh nk ckp...aku x prnah cter kat sape2 pon psl ni...bkn aku srg jer kot...rmai lg classmate aku ckp mcm 2...kalau boleh...skrg jugak nk kluar dr cni!!!!!wawawawawawawawawawawa...xtaw nk wat ape lg...adoiii....sbb...mnat aku da mcm lari skit...mnat aku da mcm kmbali kpd mnat aku sjak kecik2...ape???nk jd...mmmmmmmm.....doktor???wow!!!!seyes ker???huhu...ntah laa...mgkin kot...n itulah yg kluarga au hrp2kan trutamanya nenek n atok aku....diorg byk kali ulang ayat ni...'cucu2 tok ni...jd la doktor sorg'...uhuh...stiap kali aku tringt ayat 2...rase mcm nk mnitis jer air mata...huhu...n hrapan ayah mak aku lak...diorg nk sgt aku pg stdy jauh2...yup2...jauh2!!!!aku pon nk mcm 2...aku x kesah...slagi boleh hdop....y not kan....huhu...ayat yg slalu mak n ayah aku ulang2 plak mcm ni...'anak mak ayah yg sulong da bjaya...blaja kat overc...anak yg bongsu ni kne la jd mcm 2 gak'...huhu...cdih siot!!!!pastu...lpas jer jpa kluar rsult utk pggilan interview aritu...aku cek2 x dpt...huhu...aku redha jer...xpelaa...aku bgtaw la mak ayah aku...diorg agak cdih la jgak...huhu...nk wat cmne...n tibe2 die tnye...'kalau ayah hntar pg mesir nak???blaja kat sane???'.....aku tnye blk...'nk g cmne ayah???'...dia jwb....'xpelaa...ayah spport dlu...ayah hntar pkai ejen'...uhuh...smgtnyer ayah aku ni nk sruh anak die bjaya...huhu...aku pon ckp...'suke hati ayah laa...faitz ok jer'...huhu...nk pcaya x pcaya...dia yg urus sume borang2 tuhh...almaklumlaa...aku kat cni...nk wat cmne...n dia ckp mnde 2 da setel...tgh tggu offer jer...mmmmm...aku x mngharap sgt pon...tp aku taw...ni hrapan mak ayah aku...so sape2 yg bace post ni...korng smpan la dlu rhsia ni...aku xnak laa bwat kecoh....mnde ni pon dlm proses lg...tp mmg berkmungkinan bsar la aku akan kesana n mninggalkan utp ni...adoii...beratnya nk tggl sbb kat cni la aku jmpe kwn2 yg sporting...baik...mesra...sume2 laa!!!!!!!i'm gonna mishh u all frens!!!!kalau aku x dpt offer 2 pon...aku hrp sgt2 aku dpt uitm...nk buat asasi sains...sbb lps 2 aku mmg nk buat dntistry...hopefully laa...sbb mmg 2 1st choice aku utk upu...huhu...so mknenye...mmg aku akan mrasai la skali lagi saat2 cdih utk bpisah dgn kwn2...x smpai 5bulan yg lalu...aku mrasai saat2 2 bile da hbis spm...mase 2 mmg cdih sial!!!sape x cdih....5thun duk same2...da mcm adk-bradik daa...huhu...kat cni pon...wlaopun x smpai stahun pon...tp...kteorg pnyer chmstry 2(walaopn aku bkn bdk eng) sgt la kuat...huhu...


sory...aku x dpt nk truskan tulis post ni...LIKE LA!:P

Monday, 15 March 2010

akhirnya~~

huhu...akhirnya da tibe mase aku test jpj utk kete...stelah skian lame tpakse mnunggu dsbbkan kmitmen aku di utp...huhu...so akhirnya hari yg dtunggu2 da tibe...aku test utk kete dlu sbb kalau nak tggu motor...smpai thun dpn x ciap lg kot ltihan sbb rmai giler3!!!!yg kete ni pon aku pnyer ltihan x ckup jam pon...huhu....shari sblom hari test aku da pergi kat drving skul 2...nak tgk gliran utk hari test...tgk2...aku kne sesi ke3...tlis kat c2 pkul 12.30...huhu...so esknye aku x pegi tgh hri pon...aku pg pagi gak sbb nk tman bff aku test motor dlu...die kne buat ulangan sbb fail hari tu...ape laa...huhu...tgk2 jam da pkul 12.30...dgn smngatnyer aku pg la kat kaunter 2 nak ambik num gliran...tibe2 kluar srg pgawai jpj n bkata...'mmm...korang pg la mkn2 dlu ker sbb sesi ke3 stat pkul 1.45...lpas2 smayang zohor dlu'....mak oiii....lame giler aku kne tggu lg...huhu...xpe2...sabor..aku pon pg mkn dlu n smayang...pas2 dpt la num gliran...num 14....huhu...pas2 pg la kat tmpat test 2...dkat2 pkul 3 bru stat!!!!!siot btol laaa....huhu....lame giler tggu...mule2 kne test bukit parking n jln mati...n aku da buat dgn cmerlang!!!!!hahahaha....pas2...pg la duk tggu gliran utk jln raya pulak...tggu pnyer tggu....lame gilerrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!super duper lame...sbb....aku pnyer turn malam!!!!!!!!!!!!!!giler kan?????huhu....aku redha jer...huhu...mmg sabor giler....dkat2 pkul 9...ade pgwai jpj 2 dtg kat pondok mnunggu test 2....die tnye...brape org lg???n kire2 ade dlm 4 org kot...huhu...tmasuk aku la 2...pastu tibe2 die pggil name aku...aku da nervous giler2 da time 2....huhu...sbb...muke die mule2 aku tgk pnyer la garang giler...haha....tp rpe2nyer...ape yg aku pikir sbnarnye x btol....die baik giler kot....sbb...masuk jer kete...die ckp...xyah buat la step mule2 2...(btolkan seat...btolkan crmin....check signal n so on....)jalan jer trus....aku plik gak...biar btol pgawai nih....tp aku buat gak mnde2 2 sbb diorg ni x boleh kire sgt cg2 aku ckp...kdg2 diorg nak test jer...huhu...pas2...mase on the road...die ckp...'laju skit la dik....saya da nk blk nih....da lewat'...huhu...tkejot pulak aku nih...haha....aku ingt dia main2 jer...tp bile pikir2 blk...btol gak die ckp 2....bygkan la dr pg smpai mlm pkai uniform jpj tuhh...haha....aku pon accelerate la skit...pas2 smpai kat kwasan skolah...aku pon slow down laa sbb kat kwasan skola kan 30km/h jer...huhu...lambat cam sipot...tp....die ckp...'alaaaa dik...laju je laa'......hahhhhhhhh?????????????biar btol....kang tibe2 aku laju die trus buat kandas mmpos aku...hahaha...tp bile aku tgk die smngat jer sruh aku mcm 2 n borang ujian 2 langsong die x pgg apatah lg nak tulis ape2...aku pon bawak laju je laa...huhu...mase kat jln 2 kan...pnyer la rmai yg tgk aku tgh test....diorg plik la nape test mlm2...huhu....tp bwk laju lak....sbb atas kete aku 2 mmg ade lampu mnyala pusing2 tuhh...alaaa....mcm kete polis 2....tp kecik jer....huhu....nak2 bile kat trffic lght....mmg rmai giler point kat aku....malu kot...haha...pas2 blk la smula kat drving skul 2....bitara namenyer.....aku pon tnye die...'lulus x encik???'...die jwb....'alaaa...mlm2 mcm ni....sng jer nk lulus....jpj smua da ngntuk...hahaha....'boleh gelak plak die...haha...tp mmg btol...mlm 2...smua yg test wktu 2 mmg lulus...haha....tp klau pg n ptg...rmai giler jpj yg bwk blk kete 2...mknenye kandas laa...haha...xpe2...cube lg....bile da dpt lesen...rmai pulak yg ajak aku g jln2 laa....nak2 kwn aku tuhh....nab....ciap mntak aku jd drebar die kat utp n bwk g jln2 kat ipoh...haha...aku ok jerrr...berehh nab!!!!!!!!!!!!!!!!haha....LIKE LA!:P

Tuesday, 9 March 2010

spmspmspmspmspmspmspm n so on~~

11mac2010

aku mngharapkan ssuatu yg istimewa pd tanggal ini...utk dikongsi brsama mak ayah...guru2...mmber2 n semua org...tp......kalau aku x mmpu...apakan daya...hanya kesabaran la kot...mmm..ntah laa...tp yg plg sure skrg ni aku sgt takoooooooooooooottttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!....xtaw nk bgtaw cmne prasaan aku nih....orh semua boleh ckp....alaaa...rilek laa...apa nk takot...ko da masuk u....xpayah pikir2 lg...aduhhh...manisnyer bbicara....wehh....prasaan msg2 kot...mule2 aku mmg xnak blk awal pon...tp....dsebabkan desakan n 'terpengaruh' dgn kwn2 yg semuanya nk blk awal...aku pon kecundang...wakaka...blk la aku rabu mlm ni...tp x smstinya pg2 khmis 2 aku da trcegat kat dpn skolah kot...haha....kalau nk pg sgt pon..aku nk call cg aku dlu...klau result aku bes...bru prgi....baru la bes nk lepak2 ngn kwn...haha....sebut psl kawan....waduhhhhh...kangen sama kamu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!yup2...objektif sbenar nk pg skolah bkn nk tgk sgt result 2....nk jmpe kwn2 jer...haha...tp trpaksa gak mnerima knyataan 2...bkn boleh lari pon...terima je laa...kan????huhu....arini bdk2 plkn da pnutup...esk diorg blk laa....waaaa...besnyer diorg...huhu.....msti prasaan diorg brcmpur baur kot...xcted giler nk blk....n sedih sbb da nk brpisah ngn kwn2 satu kem...ye laa...mgkin lps ni x jmpe2 dah...msg2 ddk jauh2...huhu....satu lg...msti diorg pon ade prasaan takot nk ambik rsult...huhu...mmm....ntah laa...owhh...diksmpatan ni...aku nk ucapkan cngratz kat mmber2 aku yg bru jer tamat plkn dgn jayanya iaitu;

>aizad safuan
>aris raof
>safwan
>faris
>shukrie
>malisa
>amir itik
>hisyam
>mier
>syazwan
>sede
>pelan
>sai
>poktam
>sahe
>jedak
>pejo
>habibah
>jamal
>raihanah
>najmi
>pe'an
>serah bucap

aku proud giler ngn korg...huhu....nynyi sket....kami wira wirawati ngra...haha....x sbr2 aku k tgk korang...dah la mse raye cine aritu x smpat nk jmpe...huhu...cdey2...lps ni...jom lepak!!!!!!wuhuuuuuuu......LIKE LA!:P

Thursday, 4 March 2010

pabila kebosanan melanda diriku~~

bosan???pale hotak ko!!!!mggu dpn presentation...test pre-calculus...test bsness mngement...test ecnomics...urghhhhhhhhhhhhh~~pastu blk2 dpt rsult.....waaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!aku rase nk bunuh diri jer...subhanallah...aku ingt lg halal haram...sabar faitz...ni smua dugaan...uhuh...bile da taw yg rsullt mmg konpem 11hb nih....aduhhh....dduk x sdp...mkn x slera....mndi x bsh(cewaaahhhhh0...ngade2 la ko nih faitz...wakaka...haha....dubdab dubdab dubdab....takot siot!!!!!!!!!!alaaa....nk wat ape nih....mmm...doa je la byk2....sbb 2 aku ambik tndakan drastik nk g kl weekend nih...nk release2 tnsion skit smbil jmpe mak bapak aku....lame x jmpe rase rndu giler2 lak....sbb mase skolah dlu....stiap weekend mmg mak bapak aku dtg lawat aku....bkn aku ni anak mnje...tp...1st sbb rmh aku dkat...haha...2nd...mak bapak aku xde keje kot n rndu anok die nih...almaklumla anak bongsu....org selalu cakap...'mak oii...badan besar gajah anak bongsu????'...lantak aku arr besar gajah ke besar semut ker....yg ko sibok2 apasal???kang gajah ni pijak2 ko bru taw!!!!huh....biase la 2...mulut2 yg x byr insuran....aku xkesah sgt pon...asalkan jgn lbih2...haha...ape aku nk tulis kali nih arr???aku xde idea sgt....haha.....ni sbb nab yg sruh aku update...kang tibe2 mngamok lak minah 2...sbb aritu die da bg warning...klau ko nk buat blog ni...jgn kjap jer....haha...aku pon bkn selalu sgt bukak mnde nih....weekend jer kot...sbb...klau aku nk tulis ape2...mmg ambik mase lame n klau da stat tulis...mmg pnjang....haha...mmmm....nnt2 la nab aku post cter bes2 skit...haha...sbb aku da ade dlm mood nk blk kl nih....haha...x sabar....LIKE LA!:P

Friday, 26 February 2010

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

urghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2 je alasan????aku da jd cam org bodo dah....'sabar faitz...sabar'...ape sabar2??????!!!!!!aku lempang kang bru aku sabar...org lain yg salah ker aku yg emo sgt nih???mmm...ntah laa..xtaw nk bgtaw ape...ssh nk xplain...aku xkesah org wat ape2 kat aku...sbb aku taw...aku ni bkn baik sgt pon...jht jugak...tp kdg2 laa.ehem2...haha....tp kan...kdg2 stress jugak bile kite 'terlalu' mngambil berat(btol ke ayat aku nih???)huh....lantak arr...sbb...klau kite buat mcm 2..then...org yg kite ambil berat 2 wat derkkk(phm x???) je kat kite...msti mnyampah kan????btol...aku da puas kene...(ksian2!!!)...haha...nk wat cane lg....sabar je la kan....'yg ko gatal g ambil berat sgt ppsl org 2 apasal???...ambil je berat psl ko sdiri faitz...ko 2 bknnyer trurus sgt ponnn'....mmm...btol gak 2...ntah laa...sbb ni kan khidupan....'realiti khdupan yg sukar drungkai'...mmg byk yg ssh drungkai....pikir la blk...kdg2...ape yg kite buat...xkesah ar secara lngsong@x lngsong...ade ke org appreciate kite nih???hmmm.....ntah laa...yg psti aku xkesah...slagi aku hdp n aku mmpu...aku no hal klau bab2 nk tlg org nih...(btol ker??????)...btol laa...aku akan usaha gak mcmne pon...sbb 2 kdg2 ade org aku ni mnyibok@jage tepi kain org....bkn mnyibok abg oiiii....aku ni nk tlg jer...nk ambik...xnak sudah...jgn nk marah2...adoii...ade gak org cmni ekk...

mmmm....2 bru intro....yg sbenar blom msuk lg....hoh...klau da tlis blog ni...mcm2 nk kluar...klau mse exam dlu....ade ke mcm ni???mmm...xkan???aku rase malaysia da ptot tukar sistem exam kite...klau bab2 wat esei 2...xkire ar english ke bm ker...exam mlalui blog...haha...jgn larah...gurau jerkk...tp boleh diambl kire gak kot....ye laa..org skrg sume gler it....sbb a2 aku ambik ict...haha...tp klau da buat sistem mcm ni...nnt ade pulak yg nk sistem lame....mcm ppsmi dlu...elok2 ikot english...da tukar blk...ape2 je la...bkn brsngkut paut ngn aku pon...haha...melalut lak aku nih...tgk...kan da mcm2 idea kluar...mmm...psl ambil berat 2???ntah....ngn kwn2 pon aku wat mnde same kot(rujuk mksud pkataan 'kot; dlm post sblom ni)...mmm...mgkin xde yg prasan...tp itulah hakikat....ape2 prtolongan je la aku bg...n yg pling aku suke tlg...ape?????????????????haha...kalu bab2 nk lauhkan prasaan 2...perghhh....klau aku tlg dlmmm....99.9% kot dpt....haha...agak arr...tp ade gak yg x jd...ataupon jd mnde lain...wakaka...suke taw tlg2 org dlm bab ni...klau stakat tlg2 bg surat 2 no hal laa...krm salam???mnde kecik....'dah tu faitz....org2 ni trime kaish x kat kau???'...haha...aku x kesah pon...jnji diorg x lupakan aku sbg sahabat...2 jer da ckup...sbb...diorg brsatu pon x smstinye sbb aku...smuanya drpd Yang Maha Esa.....mmm...btol 2....haha...ape la aku ni...sblom ni ckp pasal kapel...ni plak...ckp psl nak kapel...'ko buang tabiat ke faitz???'...haha...da blog aku...suke ati aku arr...haha...alaa....bosan2....ade gak mnde yg aku bleh buat....ok ape mnde ni...aku rase kpala aku pon da jd rngan skit...sbb kat cni la aku releaskan tension...haha....n one more thing...klau bace blog org pon bleh jd hepy...ye laa..mcm2 dlm 2...smpai aku boleh trgelak...aku buat post ni pon sbb aku tgh tnsion td...xperlu la kot aku ckp psl sape...sbb....mcmmne dia buat kat aku pon...dia still bff aku...4ever ever....mmm..yg taw 2...taw laa....yg xtaw 2...wat2 je taw...haha...ok laa...see u on next post>>>>>LIKE LA!:P

aku.dia.kamu

pernah dgr x lagu ni???mmm...pnyanyi die...nadia af n peanut...aku pon x knl sgt peanut ni tp lagu ni mmg bes la...seyes!!!(kalau sikecik bace dia ingt say yes!!!)...haha...ape2 je la sikecik...asalkan ko bhgia...lagu ni pon brmakne gak...apasal brmakne???mmm.....ssh nk bgtaw cmne tp itulah knyataanyer....mgkin aku pnh bgtaw secret bhind this song to ciktiqz sygss...sbb kteorg mmg suke tkar2 rhsia ni...x g2 tiq???haha...aku suke lirik lagu nih...haha...that's 1 more reason why i love this song damn much...klau nk dgr...try ar cari kat youtube...konfem ade....xpon tgk dlm fcbook aku....aku da upload....haha....lirik die mmg brmakne gler...ssuai ar utk org2 yg tgh brcinte but of crse not me...haha....sbb aku ni still sngle n available kot....('kot' bkn brmakne mungkin sbb sikecik bgtaw aku...2 ayt2 org kl...mmg diorg ckp 'kot' kat blakang wlaopon mnde 2 mmg da btol)...huh...ape2 je la...sikecik kan...lyn jer laa...haha...ok2....brbalik kpd lagu ni...lirik die kan...ala2 nk bg nsihat laa kat org2 yg tgh mngelamun nih...cntohnye kite ni kne setia la kan...kirenye bagos gak ar lagu ni...sbb skrg ni rmai yg hangat2 tahi ayam(bak kate nab kat aku) mase brcinte...huhu...mase mule2 bkn main...huh...lbih drpd laki bini but last2....mmmm...clash jugak...alaa..baik xyah dr awal2 kan...sbb 2 laa aku x pikir lg mnde 2 skrg ni...kalau sikecik ckp kan...x smstinya kite xde makwe 2 kite ni x suke pmpuan or kite ni suke laki2...tp....klau bleh....nk cari yg btol2 n yg bleh smpai naik pelamin....(jauh sgt ke pikiran aku ni arr???)....haha....kesah arr...tp ape yg aku ckp ni agak btol laa....kot....haha...n ni ade bberape line lirik lagu ni yg aku ingt laa....erti kate lain yg aku hafal laa...haha...da mnat kan...msti la hafal....~~

>jgn ada tidak percaya...
>jgn ada kbncian mu...
>hati ini selalu hrpkan...
>kau dan aku bisa bhagia...
>airmata di sisi ini...
>saat kamu jauh disana...
>.........................................
>kau dan aku...
>harus SETIA....
>engkau dan aku....
>tidak mahu....
>org ke3....
>mnghancurkan...
>kerana kita...
>telah lama...
>disatukan!!!!....

p/s:sory laa....ade 1@2 line aku x ingt...haha...

so...drpd lirik ni kte da bleh pham ape yg trsrat....huhu...mgkin ade yg x brape fhm sgt sbb lagu ni bkn jiwang sgt sbb ade elemen rock skit....tp bg aku...skali dgr dah phm sgt2...huhu....so...kapel2 dluar sane(including my frens)...try laa...try ape???try la jd setia...haha...try????no la..i mean...buat la sehabis baik...alamak...mcm ayat pngakap la pulak kan....haha...ape2 je laa...asalkan korg hepy....insyallah....aminnn....LIKE LA!:P

Thursday, 25 February 2010

for the 1st time....



assalamualaikum....

blog????aku suke ke tulis2 nih???ntah laa....dlu aku x pndang pon mnde2 mcm nih.....tp kan....bile dah bace blog2 org lain ex, blog ceritasikecik yg hafiz afandi punyer(my classmate kat utp) n blog nab punyer(name dia nabiella sbnarnye) aku pon jd cam terpukau????dipukau????memukau????ape2 je laa...ntah laa...xtaw nk bgtaw ape dowhhh.....ssah laa....haha.....kdg2 mnde ni mmg bes...tp kdg2 laa...klau 24jam ngadap mnde nih....bleh mati tkejut nih...ye laa...hbiskan mase dgn mnde ni???aduhaiii....fcbook lg.....ym lg....yg pnting2?????stdy xnak???aduhhh.....mnde 2 la yg plg pnting.....ade satu lg blog yg bese aku lawat....blog ciktiq sygss....kwn aku nih....mase skolah....rapat ngn die....n until now msh keep in touch...besenyer ym laa....haha...kat ym la kite tkar2 cter hot...n latest...ye laaa...nk jmpe ssh.....bkn duk dkt2 pon...haha....nny ciktiq ni nk fly pulak insyaAllah...lg la jauh kan....huhu...duk la aku srg2 kat cni.....haha....nk wat cane...klau ade rzeki lain....ade la 2...klau xde.....nk wat cmne.....trime seadanya....pastu kan...nk ckp psl kwn2...mmmm...btol la kate cg2 dlu2 mase skolah.....'bile da kuar nnt msti ssh cntact ape lg nk jmpe'...mule2 aku ckp....'alaaaa....msti cntact punyer....stakat msj 2 3 kpg xkan xleh kot'.....tp kan....btol la kate cg2 tuu....mmm...sumenyer benar2 belake....aduhhh....aku xtaw nk ckp cane...bkn smua laa.....some of them jer.....msj x bls....on9 jrg2...klau da on9 tuhh....msuk jer chttng x de respon...ape ni???da nk ptuskan ke psahabatan????5 thun duk same2....mkn same...mnum same...blaja same2....aduhh....kdg2 aku boleh ngalirkan air mate....ingt kwn2....sape x ingt....da mcm adk brdik daa....huhuhuhuhuhuhu...nsb baik bff aku x mcm 2...aku ade rmai kwn......sume kwn2 batch aku adalah kwn baik aku...seyes!!!!!!tp....alaa...bese laaa...dlm byk2 msti ade gak an kwn yg sgt2 rpt....bliau adalah mohd faiz abdul aziz.....he is my bff 4ever n ever.....mmm....die ni aku knl since f5 sbb bfore that die skolah kat sains lahad datu....pastu...mase f5....die ikot fmily pndah trg(my hometown....rndunyer!!!!!!!!!!!!!!)....mase 2 la kami stat kwn....kteorg mmg baik....baik sgt2 smpai bapak die pcayakan aku n bapak aku pcayakan die....mksudnyer....bapakaku n bapak die taw yg kteorg da plih kwn yg btol....uhhhh....klau nk taw....dlm sehari....aku mmg akn msj die...wlaopon sekpg jer....btol....seyes....jgn pikir bkn2 lak yer....die da ade yg special daa.....diorg bsatu pon atas2 kjesama aku....cewahhh....bngge lak aku nih....haha.....tp...mmg btol pon....klau aku x bukak lngkah aritu...smpai skrg diorg xde pape....sbbnyer....si lelaki(bff aku ni) mmg mnat kat die tp takot sbb die ingt si die 2 xnak lngsong kat die....si pmpuan plak...mmg mnat dr awal2 bff aku ni msuk skola aku tp xtaw nk wat cmne....bese laa...si die ni baik...alim....xkan tibe2 nk jmpe bff aku ni kan...jd aku la yg jd pranan sbgai org tgh utk setel down sume nih....cter diorg mmg bes....aku yg taw ni cam nk meleleh air mate....btol aku x tipu....n aku hrp korang akan brsatu hgga ke jnjang plamin....n drhmati Allah yg maha esa.....aminnnnn.....

itula srba sdikit utk pmulaan ni yer....nnt2 aku kan update lg....sbb....mase yg prlu update blog ni ambik mse sket....nnt klau ade story2 bes...akan dceritakan dcni...wakaka~~
LIKE LA!:P